ARDAHAN'DA ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI

SAĞLIK 26.12.2014 11:23:34 0
ARDAHAN

Vali Ahmet Deniz’in girişimleriyle Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, “Organ Bağışı”nın önemine dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla kampanya başlatıldı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda, Organ bağışı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve bağış taleplerini almak amacıyla düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Emniyet Müdürü Selami Hüner, Türkiye Golf Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kurum müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Fatih Kaciroğlu, hazırladığı sunum ile organ bağışı konusunu bütün detayları ile anlattı.

Programda Konuşan Vali Ahmet Deniz, “Beklemek zordur. Özellikle ölümü bekliyorsanız, o daha zordur. Hastanelere gittiğiniz zaman, organ nakli bekleyen insanların günlerce ölümü beklediğini görüyorsunuz. Bu insanlar diğer taraftan da bir ümit, bir ışık yanmasını bekliyorlar. Biz, sağlık sektöründe son dönemlerde dünyaya örnek olacak çok güzel şeyler yapmayı başardık. Ancak hala istenilen seviyeye ulaşamadığımız konu organ bağışı konusudur. Bu tamamen bir duyarlılık meselesi, sahip çıkma ve empati kurma meselesidir. Lütfen kendimizi organ nakli bekleyen insanların yerine koyalım. Dinimiz açısından baktığımızda da organ bağışının bir sakıncası yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda fetva verdi. Biz, özellikle Ardahan ilimizde böyle bir kampanya başlatmak istedik. İlimiz küçük ama insanlarımızın yüreği büyük dedik. Buna sahip çıkalım istedik. Lütfen hep beraber ümit olalım, ışık olalım ve hayata bağışta bulunalım” dedi.

Vali Deniz, konuşmasının ardından 2011 yılında ölen kızlarının organlarını 4 ayrı hastaya bağışlayan Gürbüz ve Ayten Gültekin çiftine duyarlı davranışları dolayısıyla teşekkür belgesi verdi.

Ardahan il genelinde “Hayata Bağış Kampanyası” programına kadar yapılan tüm organ bağışı sayısı 32 olmakla birlikte, sadece kampanya günü Vali Ahmet Deniz ile kaymakamlar, belediye başkanları ve protokol üyeleri de dahil olmak üzere 33 kişinin form doldurarak organ bağışında bulunması, son derece dikkat çekici ve kampanyanın amacına uygun geliştiğinin göstergesi oldu.









1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı